Maak online een afspraak
Maak vrijblijvend een afspraak voor meer info

Synthetisch haar

Synthetisch haar?

Dit is geen haar maar een kunstvezel met kleur.  Synthetisch haar heeft een levensduur van max 2 jaar (afhankelijk van de kleur)

 

Hoe onderhoud je een synthetische pruik?

Zeker 1x per maand wassen en verzorgen met de meegeleverde producten en instructies!

Deze kunstvezel moet voeding krijgen om een bepaalde levensduur te bereiken. Door het onderhouden neem je de glans ook weg. 

Dit is belangrijk want synthetisch kan teveel glans krijgen (door onderhoud komt het weer mat).

 

Het wassen is simpel:

  • Maak een koud badje met de meegeleverde shampoo en laat de pruik een 5-tal minuten weken. 
  • Spoel de pruik goed uit met koud water en maak een nieuw koud badje met de meegeleverde conditioner en laat een 10-tal minuten weken.
  • Haal de pruik uit het badje (deze moet niet uitgespoeld worden). Laat het even open drogen op een handdoek en modeleer op je eigen hoofd of op een staander/-of kop. 
  • Gebruik hierna de meegeleverde spray, zowel op handdoekdroog als droog haar. Dit geeft bescherming tegen diverse hittebronnen. Gebruik deze spray dagdagelijks voor een langere levensduur!

 

Hoe zet je een pruik op? 

Aan de binnenkant van de pruiken zie je in de nek verstelbare elastieken op velcro of haakjes. Deze moeten 1 keer op maat gezet worden en moet je normaal niet meer aanpassen als de maat goed zit. 

Aan de oren zitten er (aan elke zijde) 2 plooibare ijzertjes. Deze moeten altijd op dezelfde hoogte staan (evenwijdig van oor naar oor).

Zorg ervoor dat je ze altijd lichtjes naar binnen plooit voor extra stevigheid en minder zichtbaarheid (bij het op- en afzetten kan het zijn dat deze weer wat omplooien, goed nakijken dus!) 

Bij het opzetten van de pruik neem je best de pruik met de plooibare ijzertjes vast en zet het op je hoofd. 

Maak eerst dat de plooibare ijzertjes goed zitten (schuif de pruik op zijn plaats). 

Kijk dan of alle haren onder de contouren van de netting eronder uit zijn.

Zeer belangrijk is nu dat je 4 vingers plat op het voorhoofd legt vanaf de wenkbrauwen. Daar moet de voorkant van de pruik starten (dit is bij iedereen ongeveer de normale start van een haargrens!). 

Een pruik die niet goed bevestigd is, valt op!

 

Kan synthetisch haar tegen warmte?

Synthetisch haar kan niet tegen warmte! Erg belangrijk - zeker bij het wassen - is dat het water liever wat kouder is dan lauw! Om de kunstvezel te beschermen tegen alle mogelijke warmtebronnen bv. UV-stralen, ovens, hitte,… wordt er een UV-protector aangeraden! Dit wordt ook meegeleverd bij aankoop van een synthetische pruik!

 

Borstels of kammen? 

Gebruik zeker geen fijne kammen. Deze kunnen scheuren maken in de netting! Vraag ernaar in onze speciaalzaak.

Kam voorzichtig. Bij lang haar beginnen aan de punt (uiteinde van je haar) naar de wortel toe. Trek de knoop nooit door!

 

Lang synthetisch haar? 

De maximum lengte bij synthetisch haar is tot net op de schouders. 

Dit omdat synthetisch haar kan opwollen (zoals kroeshaar) door wrijving van de kledij. 

Hierdoor moeten de vuile haren er na een tijdje worden uitgeknipt.

Wenst u toch lang synthetisch haar? Dan kan dit natuurlijk wel aangekocht worden, maar houd er dan rekening mee dat dit kan gebeuren. Hoe snel dit gebeurt hangt af van het dragen, gebruik van producten, eventueel staart/vlecht maken, etc.

Lees verder: weetjes haarwerk/pruik